Īsumā par būtiskākajiem AP! deputātu darbiem 2020. gada pavasara sesijā Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
25.06.2020

Īsumā par būtiskākajiem AP! deputātu darbiem 2020. gada pavasara sesijā

AP! deputāti visi kopā un arī katrs atsevišķi pavasara sesijā strādāja, lai Latvijā būtu jaudīgas pašvaldības, veseli iedzīvotāji, droša un krīzēm gatava finanšu sistēma, spēcīga valsts aizsardzība, izcila un visiem draudzīga izglītības sistēma, cilvēcīga un iekļaujoša sabiedrība, efektīva e-pārvalde, caurredzami un atklāti lēmumi, mūsdienīgs parlaments un vēlēšanas, spēcīga pilsoniskā sabiedrība un masu mediji.

Daniels Pavļuts kā frakcijas vadītājs kopš Covid-19 sākuma ir aktīvi darbojies pandēmijas neredzamajā frontē – kopā ar citiem koalīcijas partiju frakciju vadītājiem gādājot Saeimas atbalstu un raitu virzību veselības ministres un valdības lēmumiem pandēmijas laikā. Tāpat Danielam bija liela loma e-Saeimas ieviešanā, atbalstot Saeimas administrāciju un prezidiju. Likumdošanā Daniels stradājis pie valsts atbalsta plašākam lokam jaunuzņēmumu, iekustināja iedzīvotājiem ērtas e-pārvaldes sistēmas izveidi, kā arī iestājās par caurspīdīgāku iepirkumu sistēmu un konkurenci atkritumu apsaimniekošanā pašvaldībās. Par modernu parlamentu!

Artūra Toma Pleša vadītā Administratīvi teritoriālās reformas komisija skatīja un Saeima pieņēma vēsturisku lēmumu – administratīvi teritoriālo reformu. Lai iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvus pašvaldību pakalpojumus neatkarīgi no viņu dzīvesvietas un lai Latvija varētu attīstīties vienmērīgi. Mums būs jaudīgas pašvaldības!

Dace Bluķe iestājās par mūsdienīgāku un pieejamāku vēlēšanu sistēmu visiem iedzīvotājiem, atvieglotu remigrācijas procesu un iedzīvotāju iesaisti lēmumu pieņemšanā Saeimā. Ceļā uz mūsdienīgām vēlēšanām!

Mārtiņa Bondara vadītā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija operatīvi lēma par Covid-19 krīzes atbalsta pasākumiem. Mārtiņš vērību pievērsa gan makroekonomikas līmenim, gan komisijā individuāli uzklausījā krīzē vissmagāk cietušos. Mēs vēlamies drošu un krīzēm gatavu finanšu sistēmu!

Ilmāra Dūrīša vadītā Augstākās izglītības apakškomisija piedāvāja vairākus priekšlikumus sekmīgai augstskolu reformai un rūpīgi sekoja un sekos līdzi reformas sagatavošanai. Tikās ar augstskolu pārstāvjiem un ekspertiem, lai meklētu labākos risinājums Latvijas augstākās izglītības un zinātnes attīstībai. Iestājamies par pārdomātu augstākās izglītības reformu!

Marijas Golubevas priekšlikumi līdz ar skolas gaitu sākšanu nodrošināt individuālu pieeju katra bērna vajadzībām guva visas Saeimas atbalstu. Marija iestājās arī par uz starptautisku izcilību vērstu augstākās izglītības reformu un dzīvesbiedru savienību. Mums būs bērnam draudzīgāka izglītības sistēma!

Inese Ikstenaiestājās par vides pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti, senioriem un vecākiem ar maziem bērniem. Strādāja, lai Nacionālajā attīstības plānā 2021.-2027.gadam būtu atbalsts brīvprātīgo darbam un pilsoniskajai sabiedrībai. Tāpat turpina saskaņot ar koalīcijas partneriem iniciatīvu par vecāku pabalstu saglabāšanu 100% apmērā, ja vecāki dodas strādāt līdz pusslodzei. Mēs esam par iekļaujošu sabiedrību un visiem pieejamu Latviju!

Dace Rukšāne-Ščipčinska strādāja, lai ikvienam būtu tiesības piekļūt savam mājoklim un bez liekiem birokrātiskiem šķēršļiem uzlabot savas vides pieejamību. Iestājoties par patiesi iekļaujošu sabiedrību, Dace kopā ar citiem Saeimas kolēģiem lūdza Satversmes tiesu vērtēt Stambulas konvencijas atbilstību pamatlikumam. Mēs esam par cilvēcīgu un iekļaujošu sabiedrību!

Andra Skrides vadītā Sociālo un darba lietu komisija operatīvi lēma par sociālo atbalstu ārkārtējā situācijā. Andris iestājās par pierādījumos balstītu medicīnu, kliedējot mītus, ka Covid-19 var ārstēt ar homeopātiju. Lai ikvienai ģimenei nodrošinātu aizsardzību, Andra vadītā komisija sāka diskusiju par ārpuslaulību jeb dzīvesbiedru savienību. Mēs esam par veselu sabiedrību!

Mārtiņš Staķis strādāja, lai arī Latvijā ieviestu visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu un iedzīvotājiem būtu pieejama praktiska informācija par tūlītēju rīcību  apdraudējuma gadījumos. Mārtiņš kā Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs deva arī savu artavu Covid-19 krīzes plāniem. Mums ir spēcīga valsts aizsardzība!

Mārtiņš Šteins panāca, ka bez atbalsta krīzē nepaliek biedrības un nodibinājumi, strādāja arī pie brīvprātīgā darba regulējuma izveides. Mārtiņš ārkārtējās situācijas laikā Saeimā bija ziņotājs par Covid-19 likumu. Mums ir stipra pilsoniskā sabiedrība!

Vitas Andas Tēraudas vadītās Eiropas lietu komisijas lēmumi bija nozīmīgi Eiropas Savienības daudzgadu budžeta un arī Covid-19 krīzes kontekstā. Vita strādāja pie sabiedrisko mediju neatkarības un finanšu situācijas stiprināšanas un iestājās pret Krievijas naratīva dominēšanu mūsu publiskajā telpā. Mēs vēlamies spēcīgus masu medijus!

Inese Voika sāka darbu pie lobēšanas atklātības tiesiskā regulējuma, kas vairos politikas caurredzamību. Lai mazinātu korupcijas riskus, Inese Covid-19 krīzē iestājās par krīzes iepirkumu publicēšanu vienuviet. Par caurredzamību un atklātību!

AP! frakcijas komandai sesijas noslēgumā pievienojās Krista Baumane, kura strādās Ārlietu un Publisko izdevumu un revīzijas komisijās. Mārtiņš Staķis nolika Saeimas deputāta mandātu, lai pilnībā pievērstos darbam Rīgā.

Tagad esam vienīgā frakcija 13. Saeimā, kurā sievietes ir vairākumā. Turpināsim strādāt arī starpsesiju laikā!

Programma
Taisnīgums un moderna attīstība ir mūsu programmas kodols. Taisnīgums nozīmē vienādas iespējas ikvienam saņemt labu veselības aprūpi, visu mūžu mācīties un būt drošam par cienījamām vecumdienām.
Visa Programma

Back to top