Baltijas valstis dalīsies ar epidemioloģisko informāciju par COVID-19 pandēmiju Fakti, Jaunumi
12.03.2020

Baltijas valstis dalīsies ar epidemioloģisko informāciju par COVID-19 pandēmiju

Pēc veselības ministres Ilzes Viņķeles iniciatīvas Baltijas valstu veselības ministri nākuši klajā vienošanos par nepieciešamību pieņemt kopēju nostāju, lai risinātu COVID-19 pandēmijas izraisītos izaicinājumus, paredzot dalīties ar medicīnisko un epidemioloģisko informāciju, kā arī par citiem pieņemtajiem lēmumiem.

Baltijas valstis sadarbojas COVID-19 pandēmijas risināšanā

Baltijas valstu ministri paziņojumā apliecinājuši gatavību nodrošināt kopēju informācijas apmaiņu un standartizēšanu ceļotājiem, kuri atgriežas no riska zonām vai dodas uz tām. Baltijas valstis arī turpinās regulāri savstarpēji sazināties ekspertu un ministru līmenī, kā arī ar nepieciešamo informāciju nodrošinās veselības aprūpes speciālistus un sabiedrību.

Attiecībā uz pārvietošanās jautājumiem, ministru vienošanās paredz saglabāt vienmērīgu un netraucētu starptautisko satiksmi, vienlaikus veicot nepieciešamos piesardzības pasākumus. Savukārt pasākumiem, kuri var tikt veikti uz valstu iekšējām robežām, jābūt balstītiem uz riska novērtējumu sabiedrības veselībai un koordinējot tos ar kaimiņvalstīm.

Augstāk paustais pamatots uz esošo šī brīža epidemioloģisko situāciju Baltijas valstīs. Gadījumā, ja situācija mainās, tiks īstenoti nepieciešamie tūlītējie pasākumi, par tiem informējot kaimiņvalstis.


Back to top