Attīstībai/Par!/PROGRESĪVIE iepazīstina ar savu komandu Rīgas domes vēlēšanām Aktualitātes, Jaunumi
07.03.2020

Attīstībai/Par!/PROGRESĪVIE iepazīstina ar savu komandu Rīgas domes vēlēšanām

“Attīstībai/Par!”/”PROGRESĪVIE” (AP!/PRO) sestdien, 7. martā, gājējiem atvērtajā Ģertrūdes ielā iepazīstināja rīdziniekus ar savu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu apvienoto sarakstu. AP!/PRO startam Rīgas domes vēlēšanās apvieno četras partijas, pilsētas apkaimju un sabiedriskos aktīvistus, kā arī bezpartejiskus profesionāļus.

  • AP!/PRO saraksts pārstāv jauno, moderno, atvērto, eiropeisko Rīgu visā tās dažādībā.
  • Sarakstā ir vismaz 11 kandidātu no Rīgas apkaimju biedrībām, tai skaitā šo biedrību vadītāji, un lielākā daļa kandidātu ir pilsoniski aktīvi arī citās sabiedriskās organizācijās.
  • Vismaz trešdaļai kandidātu ir praktiska pieredze uzņēmējdarbībā. Vēl vairāk kandidātu ir studējuši ārvalstīs vai ieguvuši pasaules pieredzi.
  • Vismaz ceturtā daļa kandidātu bijuši saistīti ar pašvaldību pārvaldi – kā deputāti, darbinieki vai speciālisti.
  • Sarakstā ir vairāku tautību pārstāvji.
  • 43% kandidātu ir sievietes un 100% no kandidātiem solidarizējas ar sieviešu tiesībām.

Saraksta līderi ir Mārtiņš Staķis, Mārtiņš Kossovičs un Anete Jēkabsone-Žogota.Šajās vēlēšanas uzvarēs tie, kas spēj vienoties un sadarboties, nevis šķelties un naidoties. Mēs esam tam gatavi un lūdzam rīdzinieku uzticību mūsu vienotajam sarakstam. Decembra vidū es solīju, ka veidosim atvērtu sarakstu, mēs apvienosim spēkus un mūsu sarakstā būs sabiedriskie aktīvisti un nozares profesionāļi. Mums tas ir izdevies!” – tā uzsver AP!/PRO Rīgas mēra amata kandidāts Staķis.

Mārtiņš Staķis ir uzņēmējs ar pārmaiņu vadītāja pieredzi. Pēc studijām Helsinkos, viņš atgriezās Rīgā un no nulles izveidoja veiksmīgu uzņēmumu. Kad Ukrainā sākās karš, viņš iestājās Latvijas Zemessardzē, un brīvajā laikā ir sabiedriski aktīvs arī vairākās citās jomās. 2019. gadā Staķis ievēlēts Saeimā no apvienības “Attīstībai/Par!” saraksta. Staķis paziņojis par Saeimas deputāta mandāta nolikšanu, lai visus spēkus veltītu darbam Rīgā. “Līdz ar pirmo jaunās domes darba dienu jāizdara divas lietas – jāizveido pašvaldībā kārtība, kurā korupcija nav iespējama, un jāpanāk, ka Rīgas iedzīvotāji ar saviem nodokļiem maksā tikai par kārtīgi padarītu darbu un tikai reālo cenu. Un nevienu eiro vairāk,” uzsver Staķis.

AP!/PRO saraksta otrais numurs Mārtiņš Kossovičs ir darba cilvēks jau no mazām dienām. Sācis kā avīžpuika 10 gadu vecumā, tagad viņš kopā ar savu ģimeni vada uzņēmumu grupu “Optika Metropole” un “Manaslecas.lv”. Kopš 2009. gada šie uzņēmumi nodrošina darba vietas vairāk nekā 150 cilvēkiem. Viņš ir partijas “PROGRESĪVIE” dibinātājs, kurš vienmēr ir bijis pārliecināts cilvēktiesību aizstāvis. Kossovičs norāda: “Es vēlos, lai rīdzinieki dzīvotu mājokļos, kurus pašvaldība labi apsaimnieko. Lai savu bērnu dārziņos mēs satiktu audzinātājas, kuras saņem cienīgu atalgojumu. Lai Rīgā tūkstošiem cilvēku ikdienas gaitās ne-pavadītu sociālā spriedze. Rīgai ir jākļūst par sociāli taisnīgu pilsētu – mēs būsim tie, kuri Rīgu padarīs taisnīgu un bagātu visiem!

Anete Jēkabsone-Žogota AP!/PRO sarakstā startēs ar trešo numuru. Viņa kā Rīgas domes deputāte kopš 2017. gada bijusi stingrā opozīcijā atlaistajai domes vadībai un rosinājusi daudz priekšlikumu, kas uzlabotu dzīvi pilsētā ģimenēm ar bērniem. Viena no visu laiku labākajām latviešu basketbolistēm – olimpiete, kas godam nesusi Latvijas vārdu pasaulē. “Rindas bērnudārzos jāizskauž pilnībā. Bērniem arī ir jāaug drošā vidē. Proti, veselīgā un sportiskā pilsētā, kura nodrošina labiekārtotus iekšpagalmus, pilnvērtīgu sporta infrastruktūru un pieejamas sporta aktivitātes, kā arī pulciņus jau bērnudārzos. Iespējai Rīgas pagalmā uzspēlēt basketbolu vai ikdienas gaitās doties ar velosipēdu jābūt tikpat pašsaprotamai kā ikdienas rutīnai tīrīt zobus.”

Apvienība “Attīstībai/Par!” un partija “PROGRESĪVIE” 2020. gada 18. februārī paziņoja par vienošanos 25. aprīlī gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēt ar vienotu sarakstu un kopīgu programmu.

ATTĪSTĪBAI/PAR!/PROGRESĪVIE VIENOTĀ SARAKSTA DEPUTĀTU KANDIDĀTI

1.Mārtiņš Staķis

2.Mārtiņš Kossovičs

3.Anete Jēkabsone-Žogota

4.Viesturs Zeps

5.Antoņina Ņenaševa

6.Vladislava Šķēle

7.Iveta Ratinīka

8.Edmunds Cepurītis

9.Ivars Drulle

10.Aigars Bikše

11.Viesturs Kleinbergs

12.Laima Geikina

13.Andris Bačkurs

14.Angelika Krūmiņa

15.Guntis Stirna

16.Viesturs Liepkalns

17.Agnese Logina

18.Terēze Gruntmane

19.Ilze Bērziņa-Ruķere

20.Ilze Krēsliņa

21.Arnis Bikšus

22.Miroslavs Kodis

23.Justīne Panteļējeva

24.Ojārs Judrups

25.Žanete Eglīte

26.Selīna Vancāne

27.Edgars Jēkabsons

28.Edgars Lejnieks

29.Alija Turlaja

30.Baiba Bļodniece

31.Deniss Čerkovskis

32.Maija Radziņa

33.Diāna Ieleja

34.Ieva Graudiņa

35.Atis Švinka

36.Dace Bargā

37.Lauris Bokišs

38.Igors Kļaviņš

39.Ieva Feldmane-Volmslija

40.Konstancija Krūze

41.Rūta Mežavilka

42.Jānis Meirāns

43.Gatis Zamurs

44.Mihails Simvulidi

45.Ivars Dimants

46.Anna Braķe

47.Agita Misāne

48.Mārtiņš Zvejnieks

49.Edgars Kalējs

50.Māris Kalējs

51.Kaspars Gailītis

52.Kaspars Bernāns

53.Zane Pūpola

54.Ilona Geide

55.Gatis Trūps

56.Boriss Kaigorodovs

57.Andris Kristkalns-Tauriņš

58.Juris Zalāns

59.Mairita Lūse

60.Artūrs Detlavs

61.Artūrs Gailāns

62.Āris Ādlers

63.Māris Mičerevskis


Back to top