“Attīstībai / Par!” 2020. gada Ēnu dienā piedalījās arī patvēruma meklētāji Aktualitātes, Jaunumi
12.02.2020

“Attīstībai / Par!” 2020. gada Ēnu dienā piedalījās arī patvēruma meklētāji

Šodien, 13. februārī, “Attīstībai / Par!” Saeimas frakciju Ēnu dienā apmeklēja 21 skolēns no visas Latvijas, kā arī patvēruma meklētāji no dažādām valstīm. Sabiedrības integrācijas fonds norāda, ka dalība Ēnu dienā Muceniekos dzīvojošajiem bērniem ir ne tikai iespēja izrauties no ierastās vides, bet arī veidot izpratni par dzīvi un iespējām Latvijā.

“Attīstībai / Par!” Saeimas frakcija jau otro gadu pēc kārtas rīko Ēnu dienu dažādības zīmē – deputātiem sekoja skolēni no visas Latvijas un četri bērni un jaunieši no Azerbaidžānas, Krievijas, Turcijas un Čečenijas, kuriem Latvija ir sniegusi patvērumu no konfliktiem un nemieriem viņu dzimtenēs.

“Šī bija īpaša Ēnu diena Saeimā ar skolēniem no visas Latvijas, parādot to dažādību, kas ir mūsu vidū. Es patiesi priecājos par šo iespēju izrādīt Saeimu,” saka Daniels Pavļuts, “Attīstībai / Par!” frakcijas vadītājs.

Bērni – patvēruma meklētāji piedalījās Ēnu dienā sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu un biedrību “Latvijas Sarkanais Krusts”, kuru mērķis ir palīdzēt patvēruma meklētājiem integrēties Latvijā un mūsu sabiedrībā.

Sabiedrības integrācijas fonds ir apņēmies panākt to, lai sadarbībā ar citiem profesionāļiem – sociālajiem darbiniekiem un sociālajiem mentoriem – patvēruma meklētāji un bēgļi saņemtu iespējami efektīvāko un kvalitatīvāko nepieciešamo atbalstu iejūtoties jaunā vidē.

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top