Kustība “Par!”: Vardarbība pret sievietēm ir jāizbeidz!
25.11.2019

Kustība “Par!”: Vardarbība pret sievietēm ir jāizbeidz!

Šodien, 25. novembrī ir Starptautiskā dienā vardarbības pret sievietēm izskaušanai. Kustība “Par!” stingri atbalsta Stambulas konvencijas ratifikāciju.

Daži neatliekami punkti šīs tēmas sakarā:

  • “Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) 16 dienās vardarbības pret sievieti novēršanai” pasākuma ietvaros Centrs MARTA organizē vairākus nozīmīgus pasākumus iesaistītajiem jomas profesionāļiem – pievērs uzmanību, nestāvi malā, līdzdarbojies UN ATBALSTI MARTU!
  • Eiropas Padomes Konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas konvencijas ratifikācija Saeimā ir iestrēgusi. Kustības “Par!” un “Attīstībai / Par!” programmātiskais mērķis ir panākt tās veiksmīgu pieņemšanu.
  • Marija Golubeva, Kustības “Par!” Domes vadītāja un “Attīstībai / Par!” Saeimas frakcijas deputāte, joprojām aktuālā viedokļrakstā ir skaidri definējusi Stambulas konvencijas ratifikācijas neatliekamību. Latvijas statistikā par vardarbību pret sievieti nekas nav uzlabojies kopš ratifikācijas procesa apstāšanās, taču konvencijā paredzētie instrumenti palīdzētu veiksmīgāk un efektīvāk vērsties pret šo vardarbības formu.
Marija Golubeva par iebildumiem pret Stambulas konvenciju.

Back to top