“Attīstībai / Par!” Saeimas frakcija izprot mediķu protestus un atvainojas Aktualitātes, Jaunumi, Viedokļi
07.11.2019

“Attīstībai / Par!” Saeimas frakcija izprot mediķu protestus un atvainojas

“Attīstībai / Par!” Saeimas frakcija izprot mediķu protestu un atvainojas par viltus cerību radīšanu, kas izrādījās vēlmju domāšana. Veselības aprūpe ir ilgstoši tikusi mērdēta badā, un tā tas nevar turpināties.

“Attīstībai / Par!” Saeimas frakcijas deputāti šodien mediķu protestā tikās ar tā dalībniekiem un atvainojās par viltus cerību radīšanu, kas izrādījas vēlmju domāšana. Šobrīd ir izdarīts viss iespējamais, lai 2020. gada budžetā izcīnītu 42 miljonus eiro mediķu atalgojuma palielināšanai un vēl papildus 18 milj. eiro, kas kopā veido 60 miljonus eiro 2020. gada budžetā. Veidojot 2021. gada budžetu, “Attīstībai / Par!” aicinās mediķus piedalīties budžeta veidošanā no paša sākuma. 

“Visi – Saeima, valdība un mediķu asociāciju pārstāvji – ir sanākuši pie viena galda un visi ir sapratuši, ka medicīnai naudas ir stipri par maz. Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vārdā es apsolu, ka šis dialogs starp valsts augstākajām amatpersonām un mediķiem tiks uzturēts. Arī turpmāk visas komisijas sēdes būs atklātas un ikviens tajās var piedalīties, jo tikai kopā ar mediķiem mēs varēsim izplānot labāko budžetu 2021. gadam,” pēc mediķu, Saeimas un valdības pārstāvju sanāksmes teica Andris Skride, “Attīstībai / Par!” frakcijas deputāts un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājs.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija strādās divos virzienos. Pirmkārt, meklējot un piesaistot papildus finansējumu. Otrkārt, kopā ar ekspertiem skaidrojot, kā slimnīcas izlieto finansējumu. “Attīstībai / Par!” uzsvera, ka atalgojuma pieaugumu ir jāpiešķir tiem mediķiem, kuri saņem viszemākās algas.

“Attīstībai / Par!” iestājas par to, lai veselības aprūpe kā valsts prioritāte turpina saņemt papildus budžeta līdzekļus arī 2021. un 2022. gadā, un atgādina, ka visi ieguldījumi veselības aprūpē ir investīcija valsts kopējā labklājībā.


Back to top