Kustība “Par!” pievienojas Eiropas liberāļu saimei Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
25.10.2019

Kustība “Par!” pievienojas Eiropas liberāļu saimei

Kustība “Par!” šodien vienbalsīgi tika uzņemta Eiropas partijā  “Liberāļu un demokrātu alianse Eiropai” (ALDE). 

ALDE ir trešā lielākā Eiropas politiskā partija, kurā ir 68 dalībpartijas no visām ES valstīm un vairāki tūkstoši individuālo biedru. Tās ikgadējā kongresā Atēnās Kustību “Par!” pārstāv tās Domes priekšsēdētāja Marija Golubeva.

ALDE pamatvērtības ir brīvība, tiesiskums, cilvēktiesības, tolerance un solidaritāte atvērtā sabiedrībā. Kopā ar franču liberāļiem ALDE veido trešo lielāko frakciju Eiropas Parlamentā (Renew Europe), kuru pārstāv 7 ES valstu premjeri un 5  Eiropas komisāri.

Kustība “Par!” lēmumu par pievienošanaos ALDE pieņēma pēc veiksmīgā starta Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kurās apvienības “Attīstībai/Par!” saraksts saņēma 12% vēlētāju balsu un par Eiropas Parlamenta deputātu kļuva Ivars Ijabs.

Kustība “Par!” ir jau otrā Latvijas politiskā partija, kas kļuvusi par ALDE biedru. Līdz šim tajā darbojās partija “Latvijas attīstībai”.

Kustības “Par!”  vadītājs Daniels Pavļuts: “Pilnvērtīga dalība Eiropas liberāļu saimē ļaus mūsu partijai straujāk attīstīties un lietpratīgāk piedalīties Eiropas politiku viedošanā gan Latvijā, gan Briselē. Kustība “Par!” ir politikā ar ilgtermiņa skatu un darbojas arī pāri Latvijas robežām.”

Vairāk par ALDE partiju:  www.aldeparty.lv


Back to top