Kustība “Par!” paplašina klātbūtni reģionos – dibinās nodaļu Liepājā Aktualitātes, Jaunumi
28.10.2019

Kustība “Par!” paplašina klātbūtni reģionos – dibinās nodaļu Liepājā

Piektdien, 1. novembrī, plkst. 18.00 Kustība “Par!” dibinās teritoriālo nodaļu Liepājā un aicina aktīvos Liepājas un tās apkārtnes iedzīvotājus pievienoties uz sarunu plkst. 19.00 par to, vai iespējamas partijas, kas nav slēgti “klubi”.

Pasākums notiks restorāna “Čello” telpās koncertzāles “Lielais dzintars” 7. stāvā (Radio iela 8, Liepāja). Ieeja ir atvērta visiem interesentiem.

Vai ir iespējamas partijas, kas nav slēgti “klubi”?

Plānotā pasākuma norise – plkst. 18.00 tiks ievēlēts nodaļas vadītājs un vietnieks un apstiprināti nodaļas statūti. Plkst. 19.00 Kustības “Par!” vadītājs Daniels Pavļuts un valdes locekle, Saeimas deputāte un liepājniece Dace Bluķe aicina uz sarunu par šādām tēmām: 

  1. vai iespējamas partijas, kas nav slēgti “klubi”?
  2. vai demokrātiskā valstī ir pietiekoši, ja vienīgā iedzīvotāju aktīvā līdzdalība politikā ir aiziešana uz vēlēšanām?
  3. ko teikt cilvēkiem, kuri neredz jēgu balsot vēlēšanās?

Kustība “Par!” mudina vairāk cilvēkus iesaistīties partijās

“Pārāk ilgi Latvijas politika ir bijusi noslēgta vide, uz kuru cilvēkiem ir atlicis tikai noskatīties, bet ne piedalīties. Neraugoties uz veiksmīgu startu divās vēlēšanās, mēs vēlarvien esam jauna partija. Mums ir izdevies sapulcināt jaunus, kritiski domājošus cilvēkus, kuri aktīvi piedalās Latvijas veidošanā. Tomēr mūsu skaits ir par mazu, lai varētu teikt, ka politiskā līdzdalība ir liela, jo īpaši ārpus Rīgas. Aicinu pievienoties Liepājas nodaļas dibināšanā un kopā meklēt atbildes,”

izsakās Daniels Pavļuts.

“Esmu liepājniece, īsta kurzemniece un ticu, ka Liepājā ir daudz cilvēku, kuri atbalsta Kustības “Par!” vērtības – solidaritāti, tiesiskumu, atklātību un saliedētu sabiedrību. Ticu, ka Liepājniekiem rūp valstī notiekošais, lai mēs kopīgi virzītos uz modernu, ilgtspējīgu un labklājīgu Latviju. Tomēr līdz šim iedzīvotāju līdzdalība politikā nav tikusi pietiekami veicināta, un to mēs vēlamies mainīt. Es labprāt dalīšos savā pieredzē, jo nebūt neesmu dzimusi “politiķu ģimenē” un nonācu politikā savu ideālu vadīta,”

tā Dace Bluķe.

Liepājas nodaļa būs trešā

Liepājas nodaļa būs Kustības “Par!” trešā teritoriālā nodaļa. Pirmā tika dibināta 2019. gada 4. oktobrī Valmierā, bet otrā – Jelgavas nodaļa – 2019. gada 18. oktobrī. 

Kustība “Par!” ir dibināta 2017. gada 26. augustā, tajā ir 540 biedri. Partija ir sociāli liberāla, ekonomiski progresīva, pilsoniski patriotiska, proeiropeiska Kustība par Latviju, kas ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem.

Kustība “Par!” 2018. gada 20. aprīlī dibināja apvienību “Attīstībai / Par!” (AP!) kopā ar partijām “Latvijas Attīstībai” un “Izaugsme”. 13. Saeimas vēlēšanās tā ieguva 13 vietas. Ministru kabinetā ir trīs AP! pārstāvji, bet Eiropas Parlamentā viens deputāts – Ivars Ijabs.

Dace Bluķe Es strādāju, lai aizstāvētu valsts demokrātijas pamatus, kas šobrīd ir apdraudēti, lai iestātos par vienu valsts valodu – latviešu, un taisnīgu attieksmi pret iedzīvotājiem visa Latvijā – par pieejamu medicīnu, izglītību un kultūru ne tikai turīgajiem. Vairāk »
Vai Tu piedalīsies?
Facebook pasākumā vari apskatīt, kurš dosies, un uzaicināt draugus pievienoties.

Back to top