Ivars Ijabs uzsāk darbu Eiropas Parlamentā Aktualitātes, Jaunumi
05.07.2019

Ivars Ijabs uzsāk darbu Eiropas Parlamentā

Līdz ar jaunā Eiropas Parlamenta (EP) pirmo sēdi šī gada 2. jūlijā  Ivars Ījabs (“Attīstībai/Par!”) ir sācis darbu Eiropas Parlamentā (EP). Viņš strādās Parlamenta Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā (ITRE), kā arī Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā (IMCO).

Savā darbā Ijabs īpaši pievērsīsies zinātnes un inovāciju,  enerģētikas un klimata, Eiropas vienotā pakalpojumu tirgus un patērētāju tiesību aizsardzības jautājumiem. 

Ivars Ijabs darbosies “Renew Europe” frakcijā

Ivars Ijabs ir EP liberāli centriskās frakcijas “Renew Europe” loceklis. Tā ir trešā lielākā EP un apvieno 108 deputātus – liberāļus (ALDE) un Francijas prezidenta “En Marche!” partiju un vairākus jaunus Eiropas valstu politiskos spēkus. 

“Renew Europe” ir nozīmīga loma jaunizveidotajā proeiroperiskajā koalīcijā. Tās pārstāvji darbosies nozīmīgās līderpozīcijās Eiropas institūcijās – vadīs Eiropadomi un Eiropas demokrātijas konferenci un būs Eiropas Komisijas pirmā viceprezidente. “Renew Europe” frakciju EP vada bijušais Rumānijas premjers un ES komisārs Dačians Čiološs.

“Jau šobrīd ir skaidrs, ka Eiropas Savienībā (ES) uzskatāmi ir nepieciešama politiska reforma. Bērns ir izaudzis no savām sandalēm. Pēdējās desmitgadēs ir pieaudzis pieprasījums pēc pilsoņu tiešas līdzdalības ES politikā, un te nu iesaistās Eiropas Parlaments. Ir pavisam loģiski, ka demokrātiski vēlēta iestāde, kas nes cēlo parlamenta nosaukumu, arī vēlas īstas parlamenta pilnvaras. Tā nedrīkst kalpot tikai kā skaista fasāde valdību Eiropadomē noslēgtiem darījumiem.”

Ivars Ijabs

Vairāk:  reneweuropegroup.eu 

Foto: Ģirts Raģelis


Back to top