Saeima 1. lasījumā atbalsta pilsonības piešķiršanu nepilsoņu bērniem Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
09.05.2019

Saeima 1. lasījumā atbalsta pilsonības piešķiršanu nepilsoņu bērniem

Mēs nedrīkstam liegt Latvijas pilsonību Latvijas nepilsoņu bērniem. Tam piekrīt arī 76% Latvijas iedzīvotāju. Šodien Saeima ar 62 balsīm “par” 1. lasījumā atbalstīja nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu pēc 2020. gada 1. janvāra dzimušajiem bērniem!

“Attīstībai / Par!” atbalsta Valsts prezidenta aicinājumu no 2020. gada 1. janvāra piešķirt pilsonību visiem Latvijas Republikas nepilsoņu bērniem.

Debatējot par šo likumprojektu Daniels @pavluts, “Attīstībai / Par!” frakcijas vadītājs, teica: “Es šeit atrodos, tāpēc ka mana mamma un viņas tēvs bija Latvijas Republikas pilsoņi. Bet mans tēvs bija LR nepilsonis, un varbūt kādam šajā zālē liekas, ka man nevajadzētu šeit atrasties.”

Savukārt Marija Golubeva, “Attīstībai / Par!” frakcijas deputāte un Saeimas Prezidija sekretāra biedre, skaidroja, ka valstij ir jārīkojas bērna labākajās interesēs un Latvijas pilsonības iegūšana noteikti ir bērna interesēs.

Artūrs Toms Plešs, “Attīstībai / Par!” frakcijas vadītāja vietnieks: “Es balsoju PAR, jo saliedēta sabiedrība ir viens drošas valsts stūrakmeņiem. “

Vienlaicīgi uzskatām, ka ir jāsper drošāks solis un jāatceļ nepilsoņa statusu visiem nepilsoņu bērniem vecumā no 0 līdz 15 gadiem, kuri paši vēl nevar izvēlēties Latvijas pilsonību.

“Attīstībai / Par!” rosinās diskusiju Saeimas partiju vidū par šo iniciatīvu, jo mums ir jāturpina iet saliedētas un stipras līdzpilsoņu, nevis pilsoņu un nepilsoņu sabiedrības virzienā.


Back to top