Saruna par pieaugušo aizspriedumiem un iespējām 10.04. Aktualitātes, Jaunumi
03.04.2019

Saruna par pieaugušo aizspriedumiem un iespējām 10.04.

Aicinām uz sarunu ar veselības ministri Ilzi Viņķeli, bērnu psihiatru Ņikitu Bezborodovu un klīnisko psiholoģi un sistēmiskās ģimenes psihoterapijas speciālisti Ilonu Laizāni! Sarunu vadīs Vladislava Šķēle.

Laiks: trešdiena, 10. aprīlis, plkst. 18.30 – 20.00
Vieta: mūsu birojs Torņa ielā 4, 101, III-C
Tiešraide: fb.me/MesPAR.LV

Latvijā pieaug to cilvēku skaits, kuri izjūt stresu, sasprindzinājumu un nomāktību. Diemžēl Latvijas iedzīvotāji laicīgi nevēršas pēc palīdzības, jo sabiedrībā valda aizspriedumi par cilvēkiem ar psihiskās veselības problēmām. Tāpēc cilvēki bieži vien nepieciešamo atbalstu saņem vien tad, kad nepieciešama aprūpe slimnīcā, vai arī – nesaņem un iet bojā – Latvijā ir  Eiropas Savienībā otrs augstākais pašnāvību skaits.

Ko mēs varam darīt, lai nākamā Latvijas iedzīvotāju paaudze augtu veselāka? Veselības ministrijas Psihiskās veselības pieejamības uzlabošanas plānā ir paredzēts, ka jau agrīni nepieciešams mazināt risku saslimt ar psihiskiem un uzvedības traucējumiem – palīdzot jau pavisam maziem bērniem. Ko mēs varam darīt, lai palīdzētu paši sev un saviem bērniem būt psihiski veseliem? Kā mums var palīdzēt valsts?

Atbildes uz šiem jautājumiem meklēsim diskusijā, kur piedalīsies Veselības ministre Ilze Viņķele, klīniskā psiholoģe un sistēmiskās ģimenes psihoterapijas speciāliste Ilona Laizāne, bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs. Dalībnieki runās gan par institucionālo līmeni – kādas pārmaiņas nepieciešams veikt veselības aprūpē, gan sniegs praktiskus padomus kā ikdienā rūpēties par savu bērnu psihisko veselību.


Back to top