Pavļuts: joprojām ir svarīgi pārbaudīt NEPLP rīkotā LTV valdes konkursa tiesiskumu Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
09.04.2019

Pavļuts: joprojām ir svarīgi pārbaudīt NEPLP rīkotā LTV valdes konkursa tiesiskumu

Līdz ar to, ka no amatiem atteikušies Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) nesen apstiprinātie Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļi Einārs Giels un Eva Juhņēviča, ir mazinājušies riski LTV darbībai. Tomēr joprojām ir aktuāli nodrošināt, ka turpmāk NEPLP padome rīkojas sabiedrības interesēs un tiesiski. Protams, jāņem vērā tas, ka NEPLP ir neatkarīga institūcija, kuras darbībā nav pieļaujama politiski motivēta iejaukšanās.

“Attīstībai / Par!” 8. aprīlī rosināja pārējām koalīcijas partijām lūgt Saeimas Juridisko biroju sagatavot atzinumu par NEPLP rīcības atbilstību likumam, organizējot neseno LTV valdes locekļu atlases konkursu. Cita starpā, šāds atzinums varētu sekmēt likuma ievērošanu no NEPLP puses. Īpaši tas parādīsies, organizējot jaunus konkursus un turpinot sabiedrisko mediju uzraudzību.

Atbalstu guva arī cits “Attīstībai / Par!” priekšlikums. Valdību veidojošās partijas izveidos Attīstības komiteju mediju politikas jautājumos, lai spriestu par pilnveidojumiem divās lietās. Pirmā – pilnveidotu spēkā esošo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu. Otrā – pasteidzinātu vienošanos par svarīgiem jautājumiem jaunā sabiedrisko mediju pārvaldības likuma projekta kontekstā.


Back to top