“Attīstībai / Par!” jaunie deputāti Dace Bluķe un Mārtiņš Šteins Aktualitātes, Jaunumi
31.01.2019

“Attīstībai / Par!” jaunie deputāti Dace Bluķe un Mārtiņš Šteins

“Attīstībai / Par!” frakcijai šodien pievienojās divi jauni deputāti mūsu ministru Jura Pūces un Arta Pabrika vietā. Dace strādās Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā un Mārtiņš – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā.

Dace Bluķe ir pieredzējis “kultūras cilvēks” un prot trīs svešvalodas

Dace, strādājot NVO, spējusi ietekmēt gan esošo likumdošanu, gan pārliecināt Saeimu pieņemt jaunu likumu radošo personu sociālai aizsardzībai. Kā producente organizē kultūras pasākumus un festivālus, māca to darīt arī Liepājas universitātes studentiem.

Dace ir liepājniece un īsta kurzemniece, kurai grūti iedomāties dzīvesvietu bez jūras krasta. Ieguvusi mākslas maģistra grādu, studējot Mūzikas un Kultūras akadēmijās. Prot trīs svešvalodas.

“Savu līdzšinējo pieredzi pielietošu kultūras un izglītības attīstībai. Tāpat manā uzmanības lokā īpašu vietu ieņems pilsoniskās līdzdalības un reģionu attīstības jautājumi,” skaidro Dace.

dace bluķe mārtiņš staķis

Mārtiņš Šteins iestāsies par Latvijas jauniešiem

Mārtiņš Šteins ir vairāku nevalstisko organizāciju dalībnieks, tostarp jau 8 gadus vada jauniešu organizāciju “Nītaureņi” Amatas novadā un gandrīz četrus gadus nodarbojas ar jauniešu interešu aizstāvību nacionālā mērogā biedrībā “Latvijas Jaunatnes padome”.

“Es gribētu stiprināt nevalstisko sektoru, strādājot, lai būtu finansiāli ietilpīga un ilgtspējīga Nacionālā atbalsta programma sektoram,” teic Mārtiņš.

Mārtiņa mērķi Saeimā:

  • Ziedojumu politikas regulējuma izmaiņas, lai NVO sektors un sporta nozare nezaudētu ziedojumus.
  • Jāstiprina jaunatnes organizāciju darbs, jāaktualizē darba ar jaunatni nozīmīgums un jāveicina jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanās. To var paveikt, pārskatot “Jaunatnes politikas valsts programmu” un valsts prioritātes jaunatnes politikā.
  • Izmaiņas brīvprātīgā darba regulējumā, lai valstī būtiski palielinātos brīvprātīgā darba popularitāte.
  • Izglītības reformas (Skola2030) turpināšana.
  • Mazāks birokrātiskais slogs Valsts pārvaldes pusē, lai sniegto pakalpojumu kvalitāte uzlabotos.

Video


Back to top