“Attīstībai / Par!” ministri jaunajā valdībā: Juris Pūce, Artis Pabriks un Ilze Viņķele Aktualitātes, Jaunumi
23.01.2019

“Attīstībai / Par!” ministri jaunajā valdībā: Juris Pūce, Artis Pabriks un Ilze Viņķele

Šodien, 23. janvārī, Saeima ar 61 balsi PAR atbalstīja Krišjāņa Kariņa valdību, kurā būs no “Attīstībai / Par!” būs Juris Pūce – VARAM, Artis Pabriks – Aizsardzības ministrijā un mūsu Kustības Par! valdes locekle Ilze Viņķele – Veselības ministrijā. Aicinām iepazīties ar jauno ministru prioritātēm un līdzšinējo pieredzi!

Veselības ministre – Ilze Viņķele

Ilze Viņķele

Ilzes Viņķeles pārliecība ir, ka tiesības uz veselības aprūpi ir cilvēktiesības. Ilzes darba prioritātes būs pieejama, kvalitatīva un valsts finansēta veselības aprūpe visiem Latvijas iedzīvotājiem. Aptaujas uzrāda, ka Latvijas iedzīvotājus visvairāk satrauc tieši veselības aprūpe un ar to saistītie finanšu riski, kas rada nevienlīdzību un kavē Latvijas attīstību taisnīgas valsts virzienā.

Ilze tic, ka veselības aprūpes centrā ir cilvēks! Viņas pirmais uzdevums būs vērtēt ārstniecības procesu no pacienta skatpunkta . Piemēram, rindu vadība uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem, cilvēciska un saprotama saziņa no personāla puses, iejūtīga attieksme utt. Tas ir izpratnes un gribas jautājums.

Ilze ir strādājusi Saeimā par deputāti, labklājības ministri, vadījusi Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju. Viņai ir maģistra grāds sabiedrības veselībā, maģistra grāds veselības vadībā un sociālā darba izglītība.

Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs (VARAM) – Juris Pūce

Juris Pūce

Apvienības “Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētājs un partijas “Latvijas attīstībai” valdes priekšsēdētājs. J.Pūce 13.Saeimas vēlēšanās ieguva Saeimas deputāta amatu, pirms tam no 2017. gada bijis Rīgas domes opozīcijas deputāts, vadījis “Latvijas attīstībai” frakciju. No 2010. līdz 2013. gadam Juris bija Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, bet kopš 2006. gada Juris strādā par pasniedzēju Latvijas Universitātē. J. Pūcem ir divi Latvijas Universitātē iegūti maģistra grādi – vadības zinātnē un tiesību zinātnēs.

Kā vienu no nozīmīgākajiem veicamajiem darbiem VARAM ministra postenī Juris Pūce min administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, kas nodrošinās spēcīgas pašvaldības un dos iespēju iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvus pašvaldību sniegtos pakalpojumus, sociālās aizsardzības, veselības pakalpojumu, izglītības, kultūras un citās jomās, kā arī sekmēs novadu ekonomisko attīstību.

“Mēs nekavējoties uzsāksim reformas īstenošanai nepieciešamos sagatavošanās darbus, tiksimies ar cilvēkiem visos Latvijas novados, lai izstāstītu ieceri un uzklausītu viņu argumentus,” komentē Pūce.

Aizsardzības ministrs – Artis Pabriks

Attīstībai Par ministri

Artis Pabriks ir absolvējis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti un turpinājis studijas Orhūsas (Aarhus) universitātē Dānijā, iegūstot doktora grādu politikas zinātnē. Strādājis kā politikas analītiķis un pētnieks vairākās nevalstiskajās organizācijās. Bijis Saeimas deputāts, LR ārlietu un aizsardzības ministrs, kā arī Eiropas Parlamenta deputāts.

A. Pabriks uzsver, ka visi veicamie darbi ir saistīti ar mērķi pēc iespējas palielināt Latvijas aizsardzības spējas un drošību.

“Pats lielākais, kas Aizsardzības ministrijā jāizdara, kas prasīs sadarbību arī Ministru kabineta līmenī, ir Visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešana. Ja izdosies tik ilgi nostrādāt, tad to varētu ieviest četru gadu laikā. Šīs sistēmas ieviešana noliktu mūs tuvāk tādām valstīm kā Šveice, Izraēla un Singapūra. Mēs varētu daudzas lietas no šīm valstīm mācīties, jo tās ir izmēros maziņas, bet ar lielām spējām. Šādu valstu pieredze būtu jāapgūst. Mēs nevaram neko kopēt. Katram ir sava situācija. Bet tās ir trīs valstis, uz kurām varam nopietni skatīties,” skaidro Pabriks.

Ilze Viņķele Pieejama, moderna un kvalitatīva veselības aprūpe ir cilvēktiesības. Latvijas cilvēki ir pelnījuši saņemt ārsta palīdzību laikus. Medicīnas darbinieki ir pelnījuši pienācīgus darba apstākļus. Vairāk »
Programma
Tomēr cilvēki turpina aizbraukt no Latvijas – arī jaunie un izglītotie, veselām ģimenēm. Un ne tikai ienākumu dēļ, bet tādēļ, ka viņi valstī jūt netaisnību un stagnāciju. Bet mēs zinām, ka Latvija var. Latvija var kļūt par taisnīgu un modernu valsti vienotā Eiropā.
Visa Programma

Back to top