“Attīstībai / Par!” rīko Ēnu dienu dažādības zīmē Aktualitātes, Jaunumi
28.01.2019

“Attīstībai / Par!” rīko Ēnu dienu dažādības zīmē

Apvienība “Attīstībai / Par!” aicina “Ēnu dienas 2019” ietvaros pieteikties 1. – 12. klases bērnus, kuri 13. februārī vēlas sekot mūsu deputātiem un ministriem. Īpaši aicināti bērni no internātskolām, skolām ar speciālajām izglītības programmām, SOS bērnu ciematiem un bēgļu bērni.

“Attīstībai / Par!” frakcijas deputāti un ministri aicina ikvienu 1. – 12. klases jaunieti pieteikties par “ēnu”. Lai šogad atzīmētu Latvijas dažādību un nevienlīdzības mazināšanu, īpaši aicinām pieteikties bērnus no internātskolām, skolām ar speciālajām izglītības programmām, SOS bērnu ciematiem un bēgļu bērnus.

“Saeima ir brīnišķīga vieta, kur strādāt, un “Attīstībai / Par!” vēlas, lai katram bērnam ir iespēja to iepazīt. Esmu pārliecināts, ka mūsu “ēnas” tuvākā vai tālākā nākotnē nāks uz Saeimu īstenot savus sapņus, un “Ēnu dienā” vēlos parādīt, ka nākotne ir daudzsološa un iespējām bagāta ikvienam bērnam,” teica “Attīstībai / Par!” frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts, kurš pats arī gaida savu “ēnu”.

Iniciatīvu atbalsta invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons”.  Tās valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis pauž, ka “”ēnot”, tas nozīmē – iepazīties, uzzināt un saprast. Apvienība “Apeirons” piedāvā ikvienam jaunietim uzdrīkstēties un iepazīties ar tiem cilvēkiem, kuri pieņem ārkārtīgi nozīmīgus lēmumus, kas skar mūsu dzīvi. Tāpat tā ir iespēja atgādināt deputātiem, ka arī jauniešiem ir savi uzskati un viedokļi par to, kādai jābūt mūsu valstij.”

“Ēnu dienā” jaunieši varēs izpētīt Saeimas ēkas, iejusties deputātu ādā un draudzīgās sarunās iepazīties ar “Attīstībai / Par!” frakcijas darbiniekiem. “Attīstībai / Par!” vēlas veidot iekļaujošāku Saeimu un veicināt jauniešu interesi par valsts vadību un deputātu darbu, mudina sekot līdzi politiskajām aktualitātēm un iesaistīties sev interesējošā sfērā.

Jauniešiem ir vajadzīga Latvija, kas piedāvā pozitīvu nākotni un dod cerību, un Latvijai ir vajadzīgi jaunieši, kas iesaistās valsts veidošanā. “Ēnu diena” ir aizraujošs pirmais solis, lai Saeima kļūtu par vietu, kurā ir gaidīts ikviens un vairāk jaunieši iesaistītos lēmumu pieņemšanā.

Aicinām pieteikties šeit līdz 5. februārim: https://enudiena.lv/apskatit/enu-devejs/2256

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top