Kustības “Par!” biedri konferencē vērtē valdības veidošanu un gatavojas startam Eiroparlamenta vēlēšanās Aktualitātes, Jaunumi
24.11.2018

Kustības “Par!” biedri konferencē vērtē valdības veidošanu un gatavojas startam Eiroparlamenta vēlēšanās

Šodien partijas Kustība “Par!” konferencē biedri, deputāti un valde tikās, lai apspriestu valdības veidošanu, nākamās Eiropas Parlamenta vēlēšanas un partijas darba grupu rezultātus.

Kustības “Par!” biedru konferencē 95 biedri atskatījās uz Saeimas vēlēšanu rezultātiem, apsprieda aktuālos valdības veidošanas notikumus, nākamās Eiropas parlamenta vēlēšanas un partijas darba grupu rezultātus.

Kustības “Par!” valdes priekšsēdētājs Daniels Pavļuts vēlreiz apsveica partiju ar panākumiem vēlēšanās: “13. Saeimā ir 13 liberāli deputāti. Bez apvienības izveidošanas ar “Latvijas attīstībai” un “Izaugsme” tas nebūtu noticis. Partijas biedru vārdiem – kopdzīvi esam uzsākuši, tagad jākopj attiecības un jāturpina ikdienā strādāt vienā komandā, plecu pie pleca.”

Kustības “Par!” pieaicinātais lektors, politologs Ivars Ījabs atzīmēja, ka liberālisms ir atvērtība un sarunāšanās, kas palīdz pārvarēt bailes no pasaules.

Biedri apsprieda valdības veidošanas aktualitātes. Valdes pilnvarotie sarunu vedēji ziņoja, kā tiek veidota sadarbība ar pārējām partijām un būvēti ceļi uz kopēju saprašanos. Jāņem vērā, ka Saeimā ir ievēlēti ļoti dažādi spēki, katram ir tiesības pildīt vēlētājiem dotos solījumus, bet valdību būtu jāvada kādam, kas spēj vienot visus politiskos spēkus.

Partijas biedru vidū noritēja spraiga domapmaiņa, kuras iznākumā partijas biedri pauda atbalstu sarunu vedēju darbībai, kas vērsta uz “Attīstībai / Par!” aktīvu lomu topošajā valdībā, Arta Pabrika nomināciju Ministru prezidenta amatam, lai panāktu sociāli liberālās dienaskārtības pārstāvību 13. Saeimas un topošās valdības darbā.

Kustības “Par!” biedri konferencē apsprieda stratēģisko redzējumu startam Eiropas Savienības parlamenta vēlēšanās, iezīmējot būtiskās vēlēšanu tēmas, lielos jautājumus un stratēģiskās izvēles.

Klātesošie partijas biedri pauda nedalītu atbalstu startam Eiropas Parlamenta vēlēšanās apvienības “Attīstībai / Par!” sastāvā. Par šo jautājumu un par vēlēšanu stratēģiju kopumā būs jālemj partijas valdei.


Back to top