Iepazīsties ar „Attīstībai / Par!” frakcijas deputātu pārstāvniecību Saeimas komisijās Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
21.11.2018

Iepazīsties ar „Attīstībai / Par!” frakcijas deputātu pārstāvniecību Saeimas komisijās

Trīs “Attīstībai / Par!” frakcijas deputāti ir ievēlēti par komisiju priekšsēdētājiem – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīs Mārtiņš Bondars, kurā strādās arī “Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce. Eiropas lietu komisiju uzticēts vadīt Vitai Andai Tēraudai. Šajā komisijās strādās arī Saeimas Prezidija locekle Marija Golubeva. Savukārt par Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju ir apstiprināts Andris Skride.

Mūsu frakcijas deputāte Inese Ikstena ir apstiprināta par Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājas biedri. Šajā komisijā strādās arī Dace Rukšāne-Ščipčinska. Par Pieprasījumu komisijas priekšsēdētāja biedru ir kļuvis Mārtiņš Staķis. Šajā komisijā strādās arī Juris Pūce.

Saeimas Ārlietu komisijā sekretāres amatā ievēlēta Inese Voika. Komisijā strādās arī Artis Pabriks. Bet par Nacionālās drošības komisijas sekretāru ir apstiprināts Daniels Pavļuts.

 

“Attīstībai/Par!” frakcijas deputāti ir pārstāvēti arī citās komisijās:

Juridiskā komisija – Vita Anda Tērauda

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija – Dace Rukšāne-Ščipčinska

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija – Ilmārs Dūrītis un Marija Golubeva

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija – Mārtiņš Staķis

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija – Inese Ikstena

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija – Daniels Pavļuts un Artūrs Toms Plešs

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija – Ilmārs Dūrītis un Andris Skride

Publisko izdevumu un revīzijas komisija – Mārtiņš Bondars

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija – Artūrs Toms Plešs un Artis Pabriks

 

“Attīstībai / Par!” atbalstīja arī pārējo politisko spēku izvirzītos kandidātus komisiju priekšsēdētāju, tā biedra un sekretāra amatam.

„Attīstībai / Par!” frakcijas vadītājs un Kustības Par! vadītājs Daniels Pavļuts skaidro, ka Saeimas frakciju demokrātiska un proporcionāla pārstāvniecība ir nozīmīga no Saeimas komisiju ilgtspējas viedokļa: „Komisijām jābūt darbspējīgām jebkuros apstākļos, līdz ar to taisnīgs un dinamisks parlaments ir ikviena Latvijas iedzīvotāja interesēs.”

 

Savukārt frakcijas vadātāja vietnieks Artūrs Toms Plešs norāda: “Komisiju sastāvu apstiprināšana un spēja Saeimā ievēlēto frakciju starpā vienoties par komisiju vadību apliecina, ka, par spīti sadrumstalotajam sastāvam, konstruktīva sadarbība ir iespējama. “Attīstībai / Par!” frakcija jau no pirmās dienas Saeimā ir apliecinājusi, ka ir vērsta uz sadarbību un iekļaujošu demokrātisko procesu. Šādā veidā arī turpināsim strādāt.”

Manifests
Viss manifests
Vita Anda Tērauda Gribu dzīvot modernā un taisnīgā Latvijā. Pārtikušā, eiropeiskā un drošā Latvijā. Bez gudras pārvaldības tur nenonāksim. Vēlos, lai 13. Saeimā zināšanās, pierādījumos un pasaules pieredzē balstīti lēmumi nebūtu vairs retums, bet ikdienas prakse. Vairāk »

Back to top