Inese Voika: Finanšu ministrija izmanto nodokļu maksātāju līdzekļus slēptām politiskām reklāmām Aktualitātes, Fakti, Viedokļi
15.08.2018

Inese Voika: Finanšu ministrija izmanto nodokļu maksātāju līdzekļus slēptām politiskām reklāmām

Labas pārvaldības eksperte Inese Voika (“Attīstībai / Par!”) ir vērsusies KNAB un Finanšu ministrijā ar aicinājumu nepieļut slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju par Latvijas nodokļu maksātāju līdzekļiem.

Latvijas Radio jau vairākas dienas turpinās Finanšu ministrijas apmaksāta masīva reklāmas kampaņa, kurā klausītājiem tiek stāstīts, cik valstī viss ir labi.

Inese Voika uzskata, ka tā pēc būtības ir pretrunā ar Priekšvēlēšanas aģistācijas likumu: “Finanšu ministrijas reklāma, lai arī neaģitē par konkrētu partiju, skan tikai priekšvēlēšanu laikā, popularizē valdošo partiju darbu un pēc būtības ir saskaņota ar finanšu ministres, ZZS deputāta amata kandidātes prieksvēlešanu aģitāciju.”

Viņa ir pieprasījusi informāciju no Finanšu ministrijas par šīs kampaņas mērķiem, apjomiem un izdevumiem, kā arī aicinājusi KNAB veikt pārbaudi par tās atbilstību likuma burtam un garam.

Inese Voika uzsver, ka jebkura slēptā aģitācija būtiski kaitē demokrātijai un mazina pilsoņu uzticēšanos varai. Viņa lūdz KNAB pēc iespējas ātrāk par pārbaudes rezultātiem informēt Latvijas sabiedrību un, ja nepieciešams, nekavējoties pārtraukt slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju.

Sabiedriskā darbiniece un labas pārvaldības eksperte Inese Voika 13. Saeimas vēlēšanās startē no jauno politisko spēku apvienības “Attīstībai / Par!” Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Manifests
Viss manifests
Inese Voika Strādāju Saeimā, lai veidotu modernu un labi pārvaldītu valsti. Ticu, ka Latvijā var būt politiskās partijas, kas meklē labākos risinājumus Latvijai, nevis privātām kabatām vai varu varas pēc. Par taisnīgu Latviju, kurā uzplaukt ikvienam! Vairāk »
Programma
Moderna Latvija – tā ir valsts ar mūsdienīgu pārvaldību, kas strādā digitālajā pasaulē un iesaista lietpratējus ar pasaules pieredzi. Moderna Latvija palīdz veidot Eiropu kā sociāli atbildīgu un liberāli demokrātisku valstu ciešu savienību. Modernu Latviju veidos “jauns iesaukums” politikā – cilvēki ar pasaules izglītību, kuri grib veidot valsti saviem bērniem.
Visa Programma

Back to top