“Attīstībai / Par!” atklāj reģionālo kampaņu Aktualitātes, Jaunumi
15.08.2018

“Attīstībai / Par!” atklāj reģionālo kampaņu

Trešdien, 8. augustā, apvienība “Attīstībai / Par!” (AP!) uzsāks 13. Saeimas priekšvēlēšanu kampaņas reģionālo tūri. Tās ievaros AP! apmeklēs visus Latvijas reģionus, lai tiktos ar iedzīvotājiem, uzklausītu aktuālos jautājumus, apspriestu apvienības programmu un aicinātu 6. oktobrī piedalīties vēlēšanās.

Rīt noplkst. 15.30 līdz 18.30 Jēkabpils tautas nama iekšpagalmā zemgalieši aicināti novērtēt tēlnieka Aigara Bikšes gatavotu jēra gaļas zupu, savukārt no plkst. 19.00 līdz 20.30 tautas namā notiks tikšanās ar AP! Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku, Zemgales vēlēšanu apgabala līderi Ilzi Viņķeli, kā arī pārējiem šā reģiona apvienības kandidātiem. Pēc tikšanās notiks grupas “Galaktika” koncerts.

Ilze Viņķele: “Valdošā koalīcija cilvēkus ir padarījusi dusmīgus. Nav pieejama veselības aprūpe, izglītības sistēma nav sakārtota. Ir daudz netaisnību. Cilvēki ir izmisuši, un viņiem ir tiesības paust šo izmisumu. Sabiedrība tiek mobilizēta ar vienkāršotiem, populistiskiem saukļiem, vara ir augstprātīga, bet rezultāts var būt bīstams mūsu demokrātijai un brīvībai.

Mēs dosimies tūrē kopā ar grupu “Galaktika”, lai sarunātos ar cilvēkiem, kuri citkārt uz tikšanos ar politiķiem nenāktu. Mēs uzskatām, ka Latvijas reģionos reformas cilvēkiem nepieciešamas ne mazāk kā Rīgā.”

Savukārt Rēzeknes novada Mākoņkalna pagasta “Bondaros” AP! rīt atklās arī īpašu Latgales kampaņu, kuras ietvaros divu mēnešu laikā Latgales apgabala līderis Mārtiņš Bondars, piedaloties pārējiem šā saraksta kandidātiem, iecerējis apmeklēt visu Latgali, uzrunāt un uzklausīt maksimāli daudz iedzīvotāju.

Mārtiņš Bondars: “ZZS un “Saskaņas” koalīcija Latgalē ir valdījusi pārāk ilgu laiku. Visszemākais teritorijas attīstības līmenis, visaugstākais bezdarba līmenis, viszemākais investīciju līmenis – mantojums ir skarbs. Ko dara pārējie? Viņi, kāršu terminoloģijā runājot, “atmetas” – neiegulda resursus, lai uzvarētu vēlēšanās. Mēs nevienu neatstāsim novārtā. Es nevaru iedomāties Latvijas valstiskumu bez Latgales. Mēs cīnīsimies par Latgali, lai Latgalē varētu iestāties citi laiki un izbeigtos ZZS un “Saskaņas” koalīcija!”

8. augustā M. Bondars būs sastopams Rāznas ezera apkārtnes ciematos.

9. augustā Bondars apmeklēs Balvus, kur plkst. 19 Balvu muižā notiks arī tikšanās ar AP! Ministru prezidenta amata kandidātu A. Pabriku, apvienības Latgales saraksta kandidātiem, un grupas “Galaktika” koncerts.

Bondara Latgales tūrei un AP! reģionālajiem braucieniem aicinām sekot līdzi apvienības sociālajos tīklos.

Manifests
Viss manifests
Ilze Viņķele Pieejama, moderna un kvalitatīva veselības aprūpe ir cilvēktiesības. Latvijas cilvēki ir pelnījuši saņemt ārsta palīdzību laikus. Medicīnas darbinieki ir pelnījuši pienācīgus darba apstākļus. Vairāk »
Programma
Mums ir nepieciešami daži spēcīgi attīstības centri, kas ir Eiropas līmenī – lai mūsu cilvēki darba, iztikas un dzīves vietas meklējumos dotos turp, nevis uz ārvalstīm. Mums ir nepieciešami spēcīgi novadi, pietiekami lieli, maksimums 30. Bet ērti sasniedzami pakalpojumu centri – katrā pagastā. Mums ir nepieciešami aktīvi iedzīvotāji – atbalstīsim apkaimju kustību, lai katrā novadā veidotos spēcīgi, vietējos jautājumos kompetenti sarunu partneri.
Visa Programma

Back to top